Botox/Filler och Tandblekning

Vi har nu valt att samarbeta med Tandlyftet Jönköping där två leg. tandläkare som frilanserar på olika skönhets-och frisörsalonger erbjuder sin kompetens inom botox och fillersbehandlingar. Båda har närvarat och fullföljt flera kurser inom dessa områden och är certifierade för botox och fillersinjektioner.
På deras hemsida kan ni se flera före och efter bilder på behandlingar som de utfört.
https://www.tandlyftet.se
Deras stationära arbetsplats är på Mölndalsfrisören där nedervåningen nu renoveras och blir en skönhetssalong inom kort. 


BOTOX

Botox är ett muskelavslappnande ämne som sprutas in i musklerna under huden. Andra produktnamn på Botox är Azzalure, Vistabel och Dysport. De fungerar på samma sätt.

Botox lämpar sig särskilt väl för behandling av rynkor mellan ögonen (bekymmersrynkor), de horisontella rynkorna i pannan och  rynkor i ögonens utkanter (kråksparkar).


BOTOX (Botulinum toxin typ A) är ett muskelavslappnande ämne framställt av Botulinum A-gift, ett förädlat protein framställt av Botulinum bakterier. Ämnet har använts i medicinskt syfte sedan 70-talet och utvecklades för behandling av överaktivitet i muskulaturen.

Hur fungerar botox?

Botox blockerar nervimpulsens överföring till muskeln och därmed även rörelseförmågan i den överspända muskulaturen som ger upphov till rynkor. Detta resulterar i att rynkorna slätas ut helt eller delvis och ger en rynkreducering. De muskler som inte behandlats fortsätter att fungera som vanligt.
Man brukar prata om två typer av rynkor. Statiska och dynamiska rynkor.

Statiska:  Linjer (och ibland veck) som syns när ansiktet är i stillhet. Statiska rynkor är alltid synliga, det spelar ingen roll om man spänner musklerna eller inte.
Hudfillers med hyaluronsyra är ett populärt val för att behandla statiska linjer och rynkor eftersom de fyller ut huden och återger den volym. 

Dynamiska: Dessa rynkor orsakas av rörelserna i ansiktsmusklerna. Botox lämpar sig bäst för att behandla dynamiska rynkor.

När lämpar sig botox  som rynkbehandling?

Rynkbehandling med botox lämpar sig särskilt väl för behandling av bekymmersrynkor, horisontella rynkorna i pannan och kråksparkar. 
OBS! Botox fungerar inte för behandling av rynkor eller linjer som orsakas av att huden i ansiktet förlorat volym, elasticitet, blivit slapp eller till följ av exponering för sol. Dessa tillstånd behandlas istället med andra metoder. 

Resultatet av behandlingen börjar märkas efter 3-10 dagar. Ibland kan det ta upp till 14 dagar innan maxeffekt uppnåtts. I normalfallet kvarstår det uppnådda resultatet av en enskild behandling i 3-4 månader. Vanligtvis uppreppas behandlingen 3-4 gånger om året och för varje behandling tenderar varaktigheten att öka.


Botox biverkningar
Liksom alla läkemedel kan botox orsaka biverkningar. De vanligaste är rodnad, svullnad, irritation, hudutslag, klåda och stickningar. I vissa fall förekommer huvudvärk under något dygn efter behandlingen.

Kontraindikation:
Om du är allergisk (överkänslig) mot Clostridium botulinum toxin typ A.
Om du har en infektion på det planerade injektionsstället
Om du har någon neurologisk sjukdom
Om du är gravid eller ammar.

Produkter:
På marknaden finns det en hel rad produkter som går att använda.
Det som används av AMI Beauty är de mest välkända produkterna där ute.
Vistabel från Allergan och Dysport från Ipsen. Båda är ganska lika men det finns det finns de som anser att Dysport verkar snabbare, efter 3-4 dagar börjar man se effekt av Dysport och med Vistabel kan det ta 7 dagar. Båda är välkäna och välbeprövade.FILLERS

Vad är fillers?

Fillers består av Hyaluronsyra.
Hyaluronsyrefillers innehåller molekyler som binder fukt, fukt från djupaste hudlager till det yttersta. Hyaluronssyran som finns i de olika företagens produkter liknar människans kroppsegna hyaluronsyra och bryts ner successivt över tid.  De fillers vi använder, se nedan innehåller Lidocain (bedövningsmedel).

Med fillers kan man förbättra rynkor & fina linjer, läppvolym och förstärka en kontur. Med filler som är lite tjockare kan vi påverka och föryngra ansiktsformen, samt återfukta huden. 
Vi kan erbjuda fillers från flera olika leverantörer. Allt för att du som kund ska hitta det som passar just er hud bäst. 

Fillers är en av de mest populära estetiska behandlingarna eftersom de ger omedelbart resultat samtidigt som de innebär låg risk och man kan återgå till sina normala aktiviteter efter behandlingen. 

Produkter

På AMI Beauty använder vi oss av fillers från Juvederm, Stylage, Restylane, Teosyal och Radiesse (handfillers).
Vilken filler som används baseras på vilken produkt som behandlaren bedömer som mest lämplig för just dina behov och efter individuella förutsättningar. 

Behandlingsområden

Vanliga områden att behandla är:
Markering av läppkontur
Läppförstoring och återfuktning av läppar
Rynkor på haka, panna, linjer mellan näsa och mun, kråksparkar, rökrynkor, skrattrynkor, bekymmersrynkor samt mungipor.
Kind- och ögonbrynslyft

Vill ni veta mer kan ni besöka https://www.tandlyftet.se där kan ni får svar på alla era frågor.
Önskar ni en kostnadsfri konsulation angående behandlingsalternativ får ni gärna ringa och boka en tid. Ni kan också ringa om ni har allmänna frågor om botox och fillers.

Under fliken galleri kan ni se lite före och efter bilder på Fillers och Botox utan av tandläkarna på Tandlyftet Jönköping. 


 

Vanliga behandlingsområden:
1. Bekymmersrynkan (Glabella)
2. Panna
3. Rynkor i ögonens utkanter (Kråksparkar)